Αποριες για πρακτικη!!!

Αποριες για πρακτικη!!!

Postby breezaki on Sat 19 Sep 2009, 22:18

Καταρχην με το καινουργιο προγραμμα, πρακτικη μπορεις να ξεκινησεις αν εχεις περασει 22 μαθηματα στα οποια μεσα περιλαμβανονται και τα 'αστερακια' ή 22 συν τα αστερακια??

Ποτε ειναι καλυτερο να ξεκινησεις τη πρακτικη? Το τελευταιο εξαμηνο πχ πριν τελειωσεις ή μπορεις να ξεκινησεις με φουλ μαθηματα δηλ 29 ωρες τη βδομαδα?
**'Ενας ΕΠΠίτης μπορεί να είναι τα παντά και τίποτα μαζί**

http://maroulita8.mybrute.com
breezaki
Masterful
Masterful

Class: Χειμερινό 2006
Status: Make my day!!!

Re: Αποριες για πρακτικη!!!

Postby niki on Sat 19 Sep 2009, 23:47

Αν πληρείς τις προυποθέσεις για πρακτική άσκηση μπορείς να κανεις κατά την διάρκεια του εξαμήνου και ας έχεις δηλώσει 29 ώρες αλλά θα είναι δύσκολο να παρακολουθείς ( πχ αν τα μαθήματα πέφτουν πάνω στις ώρες που δουλεύεις) τα μαθήματα και θα ξεκολώνεσαι (sorry για την έκφραση)...καλύτερα να ξεκινήσεις πρακτική είτε καλοκαίρι που δεν θα έχεις μαθήματα ή κάποιο εξάμηνο που θα έχεις λίγα μαθήματα. Τώρα αν κατα πόσο δικαιώσου να κάνεις πρακτική πας στην γραμματεια και ζητάς να σου βγάλουν μια δήλωση για το αν δικαούσαι πρακτική (πάντως πρέπει ναεχεις περάσει όλα τα αστεράκια πλην ενος και το μεγαλύτερο ποσοστό μαθημάτων)...πόσα χρωστάς ακόμα????
niki
Super Member
Super Member

Class: Xeimerino 2005

Postby Thodoris on Sun 20 Sep 2009, 00:03

το καλοκαίρι ειναι μονο για πρακτική στην Παρο-Μυκονο-Σαντο..
για Ηρακλειο-Αθήνα κλπ δεν νομίζω.. :sucks:

αν έχεις 29 ώρες full σκέψου σε πόσα θα πηγαίνεις (και έχει ουσία να πηγαίνεις)
εγώ ήμουν full με 2 last εργαστήρια και είχα δομες και Τηλε/νιακα μεσημεράκι.. και πηγαινα καπάκια απο την δουλειά.. και με βολευε αρκετά!
Στις αλλες θεωρίες δεν θα πατούσα ειτε δουλευα ειτε οχι..

επίσης η πρακτική σε βοηθάει να μπει η ζωή σου σε μια σειρά.. (αν δεν έχει μπει ήδη οπως ίσχυε στην περιπτωση μου)
βγάζεις χρήματα..
εχεις γεμάτες μέρες.. και προλαβαίνεις να κανεις πολλά πραγματα.. αφού ξυπνάς απο τις 7 το πρωι..
και γενικότερα μπαινεις σε μια αλλη φάση που προσωπικά με βοήθησε στο να περάσω και μαθήματα γιατι δεν κοιμόμουν-βαριόμουν ολη μέρα..

Αν νομίζεις τώρα οτι εισαι απο τους χαρακτήρες.. του τύπου.. Δουλευω πωπω κούραση..γυρνάω σπίτι πτώμα..αντε παμε για ύπνο τώρα.. και η δουλειά λειτουργεί ως "δικαιολογία" στο να ΜΗΝ διαβάζεις-παρακολουθείς-προσπαθείς τοτε ίσως ειναι καλό να το κάνεις οταν πια θα έχεις λίγες ώρες..
Thodoris
Advanced Member
Advanced Member

Postby giannisk88 on Sun 20 Sep 2009, 00:23

Το βασικότερα ερώτημα παιδιά όμως είναι αυτο

"22 μαθηματα στα οποια μεσα περιλαμβανονται και τα 'αστερακια' ή 22 συν τα αστερακια??"
Γιατι και εγώ ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω και θέλουμε να δούμε τι προυποθέσεις υπάρχουν.
giannisk88
Masterful
Masterful

Postby breezaki on Sun 20 Sep 2009, 00:45

Αν ολα πανε καλα θα μπορω να κανω πρακτικη αοπ το επομενο εξαμηνο αλλα ρωταω πιο πολυ να ξερω τι γινετε...

Παντως οντως αν ξερει καποιος σιγουρα ποιες ειναι οι προυποθεσεις για το καινουργιο προγραμμα να τις γραψει!!

breezaki
Masterful
Masterful

Postby breezaki on Sun 20 Sep 2009, 00:50

Thodoris wrote:επίσης η πρακτική σε βοηθάει να μπει η ζωή σου σε μια σειρά.. (αν δεν έχει μπει ήδη οπως ίσχυε στην περιπτωση μου)
βγάζεις χρήματα..
εχεις γεμάτες μέρες.. και προλαβαίνεις να κανεις πολλά πραγματα.. αφού ξυπνάς απο τις 7 το πρωι..
και γενικότερα μπαινεις σε μια αλλη φάση που προσωπικά με βοήθησε στο να περάσω και μαθήματα γιατι δεν κοιμόμουν-βαριόμουν ολη μέρα..

Αν νομίζεις τώρα οτι εισαι απο τους χαρακτήρες.. του τύπου.. Δουλευω πωπω κούραση..γυρνάω σπίτι πτώμα..αντε παμε για ύπνο τώρα.. και η δουλειά λειτουργεί ως "δικαιολογία" στο να ΜΗΝ διαβάζεις-παρακολουθείς-προσπαθείς τοτε ίσως ειναι καλό να το κάνεις οταν πια θα έχεις λίγες ώρες..

Μπα αντεχω θα ελεγα! :lol: Απλα ρωταω για να μην τυχει να χρειαζεται να πηγαινω σε θεωριες και εργαστηρια και να μην μπορω λογω της δουλειας!

breezaki
Masterful
Masterful

Postby cap junior on Thu 21 Jan 2010, 21:40

Γεια σας, μόλις τελείωσα την πρακτική μου και από την γραμματεία μου ζητάνε πέρα από το βιβλίο της πρακτικής, ένα χαρτί για τα ένσημα (κάτι σαν βεβαίωση πρακτικής). Ζήτησα ένα τέτοιο χαρτί από τον εργοδότη μου αλλά δήλωσε άγνοια καθώς δεν του έχουνε ξαναζητήσει λέει τέτοιο χαρτί από το ΕΠΠ. Έχει κανείς υπόψην του, τι παίζει και τι χαρτί είναι αυτό;
cap junior
Normal Member
Normal Member

Class: 03-04Ε

Postby niki on Fri 22 Jan 2010, 00:51

Κοίτα για ενσημα πρακτικής δεν ξέρω αλλά συνήθως (τουλάχιστον όταν δουλεύεις κανονικά σε εταιρεία) χαρτί με τα ενσημα σου από το ΙΚΑ
niki
Super Member
Super Member

Postby stoklis on Fri 22 Jan 2010, 11:56

Ασφάλιση κατά την Πρακτική Άσκηση

Όπως προκύπτει από το αρ.10 παρ.1,2 του του Ν. 2217/94(Φ.Ε.Κ.83 τ.Α΄),από την Υ.Α.Ε5/1303/10-4-86 (Φ.Ε.Κ.168 τ.Β΄10-4-86), την υπ’αριθ.69 εγκύκλιο Ι.Κ.Α./21-12-94, την υπ’αριθ.69 εγκύκλιο Ι.Κ.Α./14-7-99,στη διάρκεια της Πρακτικής Άσκησης του ο σπουδαστής ασφαλίζεται μόνο κατά επαγγελματικού κινδύνου. Η ασφαλιστική αυτή εισφορά ανέρχεται στο 1% επί του τεκμαρτού ημερομισθίου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης όπως διαμορφώνεται κάθε φορά και καταβάλλεται υποχρεωτικά από τον εργοδότη. Ο εργοδότης πρέπει να απευθύνεται στο Ι.Κ.Α.και να ενημερώνεται κάθε έτος για αυτήν την αλλαγή.
Για το έτος 2008 (από 1/10/2008 εως31/12/2008) το τεκμαρτό ημερομίσθιο της 12ης Α.Κ. είναι 40,45 €, έτσι η ασφαλιστική εισφορά είναι 40,45 €×25 ημέρες × 1 % = 10,11 €/μήνα.
ποτε μην λυπασαι
για αυτο που διαλεξες να σαι
δεν χρωστας σε κανεναν
για αυτο κανεναν μην φοβασαι
stoklis
Masterful
Masterful

Class: ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ 04-05

Postby galo on Mon 15 Feb 2010, 16:31

breezaki wrote:Καταρχην με το καινουργιο προγραμμα, πρακτικη μπορεις να ξεκινησεις αν εχεις περασει 22 μαθηματα στα οποια μεσα περιλαμβανονται και τα 'αστερακια' ή 22 συν τα αστερακια??

αυτό ισχύει για όλους; [και για τους παλιούς δλδ;]
galo
Newbie

Class: first blood

Postby utopia on Thu 2 Sep 2010, 23:10

Τελικα αυτό με τις 22 ώρες + τα μαθήματα αστεράκια ισχύει ακόμα? (Θεωρία- Εργαστήριο?? ) Γιατί θέλω να πάρω πρακτική αλλά δεν ξέρω τι παίζει...

Επίσης, πόσο κρατάει η πρακτική? Μήνες? Πάνω από ένα εξάμηνο?
Και που μπορώ να βρώ θέσεις και απο πότε???

Ευχαριστω...
All those moments will be lost... in time... like tears in rain...
utopia
Advanced Member
Advanced Member

Postby stoklis on Fri 3 Sep 2010, 09:10

Η πρακτικη κραταει 6 μηνες απο τη στιγμη που θα δουλεψεις την πρωτη μερα.

Μπορεις να βρεις θεσεις οποιαδηποτε στιγμη και για να τις βρεις θα απευθυνθεις στο γραφειο διασυνδεσης.

Καλο ειναι να ξερεις σε ποια εταιρεια θα πας να την εχεις ψαξει λιγο γιατι ειναι μερικες στις οποιες κανεις αγκαριες.

Να ρωτησω για να κανεις πρακτικη πρεπει να εχεις περασει λογικα 26 μαθηματα? τα 2/3 της σχολης δηλαδη.
ποτε μην λυπασαι
για αυτο που διαλεξες να σαι
δεν χρωστας σε κανεναν
για αυτο κανεναν μην φοβασαι
stoklis
Masterful
Masterful

Class: ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ 04-05

Postby Asskicker on Fri 3 Sep 2010, 09:22

stoklis wrote:

Η πρακτικη κραταει 6 μηνες απο τη στιγμη που θα δουλεψεις την πρωτη μερα.

Μπορεις να βρεις θεσεις οποιαδηποτε στιγμη και για να τις βρεις θα απευθυνθεις στο γραφειο διασυνδεσης.

Καλο ειναι να ξερεις σε ποια εταιρεια θα πας να την εχεις ψαξει λιγο γιατι ειναι μερικες στις οποιες κανεις αγκαριες.

Να ρωτησω για να κανεις πρακτικη πρεπει να εχεις περασει λογικα 26 μαθηματα? τα 2/3 της σχολης δηλαδη.

Νομίζω ήταν κάποτε 4/6 αστεράκια και 40 ώρες ή τα 2/3 των μαθημάτων...
Ίσως κάτι να έχει αλλάξει από τότε ή εγώ να μη θυμάμαι καλά.

Ας το επιβεβαιώσει κάποιος
Asskicker
A$$k!cker [i]a.k.a. 'O$iRu$' a.k.a. 'aSon Unique'
Γιατί!!;
Image
Asskicker
God
God

Class: 01-02Χ
Status: WKYA Radio

Postby utopia on Fri 3 Sep 2010, 18:31

thx stokli + asskicker για την απάντηση. Γενικά θέσεις που μπορώ να δω που υπάρχουν ? Θα ρωτήσω και γραμματεία βέβαια...
All those moments will be lost... in time... like tears in rain...
utopia
Advanced Member
Advanced Member

Postby niki on Fri 3 Sep 2010, 23:10

utopia wrote:thx stokli + asskicker για την απάντηση. Γενικά θέσεις που μπορώ να δω που υπάρχουν ? Θα ρωτήσω και γραμματεία βέβαια...

http://www.career.teicrete.gr/
niki
Super Member
Super Member

Return to Πρακτική Άσκηση